פנייה למחלקת הנדסה בעירייה

שאלה:

שואלים האם מותר לפנות למחלקת הנדסה בעירייה כדי לבקש שהשכן שבונה יעמוד בבנייה לפי התוכניות שהגיש לעירייה, באופן שזה מזיק את השני.
שאלה נוספת: השכן הבונה לא עונה לטלפונים בכוונה תחילה. ממילא אי אפשר לקבוע איתו דיון בבי"ד. האם אז אפשר לגשת למחלקת הנדסה?
צריך לגשת אז לכל דיין ולבקש שישלחו לו זימון בבי"ד, אפילו שלא הנתבע הסכים ללכת לבי"ד זה, כי לא הגיב בכלל?

תשובה:

שלום וברכה,

אם השכן מזיק בבנייה מותר לפנות למחלקת הנדסה. אולם יש לדון תחילה בבית כדי לקבוע אם מדובר בנזק של ממש. ולכן יש לתובעו תחילה לבית דין. אם הנתבע מתחמק ואין אפשרות לתובעו ולא להתרות בו, מותר לפנות למחלקת הנדסה כדי לעצור את הנזק.

בהצלחה.