בעל שחתם על תוקף הסכם בין שכנים ללא ידיעת האשה

שאלה:

שלום
שכנים שעשו הסכם כתוב בענין איטום – הדירה היא בשותפות של הבעל והאישה. הבעל חתם על ההסכם והאישה לא חתמה.
השכן טוען שהבעל הוא גם שליח של האישה – האישה מכחישה מכל וכל ואומרת שלא הסמיכה אותו לחתום ולא היתה חותמת גם הבעל טוען שלא קיבל ממנה הסכמה. האם החוזה תקף? תודה

תשובה:

שלום וברכה,

חתימת הבעל על החוזה מחייבת את הבעל משני סיבות: א. הוא חתם והוא חייב לשלם, וגם אם האשה מתנגדת, הרי שיש לו שותפות בדירה והוא חייב בגלל החלק שלו. ב. מסתבר שבדברים קטנים יכול השותף להחליט עבור השותף, והחלטתו מחייבת אלא אם כן זוהי החלטה חריגה או שהוא מזיק את השותף השני, ולכן בדברים קטנים של איטום יש זכות לבעל לחתום ולחייב גם את השותף. וכאמור שגם אם אין לו זכות הבעל יהיה חייב מצד עצמו.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע סו"ס עז ובסימן קעו שיש אופנים ששותף יכול לחייב עבור חברו.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. החלק ששייך לאשה הבעל יש לו בזה רק מלוג. מהיכי תיתי לחייבה.
    ואגב בבית דין בבוררות בענייני שכנים דורשים להחתים גם את האשה. בפרט לפשרה

  2. בכתב בוררות דורשים להחתים את האשה כדי שהאשה לא תוכל להתחמק, ולא בגלל ההלכה אלא כדי לתת תוקף חוקי לפסק בית דין.
    בדברים קטנים שותף יכול להחליט עבור השותף, ואם האשה הייתה בבניין והיה לה ידיעה שהוא מסכים ההסכמה שלו מחייב אותה.