מציאת ספר בגניזה

שאלה:

שלום וברכה לרבנים
מצאתי ספר בגניזה של בית מדרש (וכן לגבי כל מתקן גניזה), ומופיע עליו מספר ושם, האם עליי להתקשר למספר לבדוק להשיבו לבעליו מצד חובה או חסידות ?
או שחזקה עליו שבעליו התייאשו לחלוטין או שאין צורך,
אני שואל כי אולי לפעמים משליכים לגניזה ספרים בלי שימת עין כל כך

תשובה:

שלום וברכה,

ספר שהושלך לגניזה, הרי הוא הפקר ומותר לקחת את הספר מהגניזה גם אם מופיע שם ומספר טלפון ע"ג הספר.

בהצלחה.

מקורות:

ספר שנמצא במתקן גניזה או בגניזה שבבית כנסת, יש להניח שהבעלים השליכו את הספר לגניזה. גם אם הספר הושלך שלא בידיעת הבעלים, אחרי שהספר הושלך לגניזה הספר אבוד ממנו ומכל אדם, משום שמה שנמצא בגניזה מושלך ולא יימצא על ידי שום אדם, ומותר לכל אדם לקחתו.