קשתיות ליישור שיניים לפסח

שאלה:

מה ההוראה לגבי קשתיות יישור שינים שניתנות להוצאה אבל אם יגאילו אותם ינזקו .ובודאי שבלעו חמץ אף על פי שלא אוכלים אותם על ידי שאריות אוכל שנישארו בפה

תשובה:

שלום וברכה

יש לנקותם היטב לפני פסח, ואם אי אפשר להכשיר, נמנעים מאכילת חמץ חם 24 שעות, וסומכים על כך שמעבר להיות לא בני יומם, גם לא בטוח שבלעו חם, כי אדם בדרך כלל לא מכניס חמץ רותח לתוך פיו. כך הורו הגר"נ קרליץ בחוט שני ועוד רבים מפוסקי זמנינו. בדרך כלל ניתן גם להגעיל במים רותחים ולא קורה לזה כלום. זה מתכת.