לצפות בסרט ישן שמועתק

שאלה:

שלום וברכה, קיבלתי מחברה סרט לצפיה לנשים. סרט ישן שכבר לא מפיצים לציבור. האם מותר לצפות בלי לשלם? האם מותר לצפות בלי רשות ע"מ לשלם אח"כ ליוצרת? (אפשר בטלפון או בקישור)

תשובה:

שלום וברכה,

אפשר להקל לצפות בסרט גם בלי לשלם מאחר ומדובר בסרט ישן, ואין חובה לשלם אחרי הצפייה.

בהצלחה.

מקורות:

לפי חוק זכויות יוצרים אין איסור לצפות בסרט אם מדובר בצפיה פרטית ולא מסחרית. ראה כאן שהרחבנו שאין איסור לצפות בהעתקות של סרטים אם לא מדובר בהעתקה מסחרית, אלא שהתפרסם קול קורא מהרבנים שלא לצפות, ויש לציית להוראות הרבנים. אולם אם מדובר בסרט ישן שכבר לא מופץ לציבור יש להקל בדבר.