לקבל כסף מאמא ללא ידיעת האבא

שאלה:

אסרו חג שמח לרבנים,
למרות שאני גר מחוץ לבית ואני כבר גדול אמא שלי נותנת לי כסף מבלי שאבא שלי יודע ואני יודע שזה בעייתי מבחינה הלכתית כי זהו הכסף של אבי.
מהשטרות הללו שאמא שלי הביאה לי שלכאורה הם גזל הבאתי לחבר שלי לעשות פדיון הבן.
חבר שלי קנה מהשטרות הללו את המטבעות מהכהן וכך נעשה הפדיון.
האם יש פה שינוי,הכוונה שמהשטרות נקנה מטבעות ואז הפדיון כשר כי השטרות צריכים להחזיר ולא את המטבעות?
האם נכון לדייק שאם הפדיון היה רק על ידי השטרות הללו ולא על ידי קניית המטבעות אז הפדיון לא תופס?

תשובה:

שלום וברכה,

אם אבא שלך לא אמר שהוא לא מסכים לאמא שלך לתת לך כסף, אין לראות זאת כגזל, כיון שלתת דמי כיס לבן זה דבר חלק בלתי נפרד מניהול הבית. אם אבא שלך אמר בפירוש לאמא שלך שהוא לא מסכים שהיא תתן לך כסף, אם אמא שלך מקבלת קצבה כל שהיא, מותר לה לתת לך כסף בניגוד לאביך כיון שהכסף הזה שייך לך. כמו כן אם אמא שלך עובדת ומכניסה והיא רוצה שהכסף הזה יגיע לידה ולא שיהיה שייך לאביך, זכותה לעשות זאת. בקיצור, ברוב המקרים יש סמכות לאמא לתת כסף לבן ואין אפשרות לאבא לאסור על אשתו.

בהצלחה.