האם ממון שומר שבת מגן על הנמצאים בתוכו?

שאלה:

בשמחת תורה יש ניצולים שחגגו במסיבה המתארים שנכנסו לקראוון שלא היה קשור למסיבה והיה שם עוד מקודם ולא זז כי הוא שומר שבת הבעלים
מדובר בקראוון נגרר לרכב שנצפה בתיעוד שכל הרכבים מסביב חרוכים ורק הוא נשאר שלם
מספרים הניצולים שהנוחבה ניסו להיכנס לשרוף ולפרוץ והכל לא צלח במשך שעות כשמסביב יש טבח
יש כזה דבר???

תשובה:

שלום וברכה

אין ספק שיש השגחה פרטית בעולם! ואם נגזר על אדם חיים, הוא יחיה ושום מחבל לא יכול לו!

מה הם חשבונות שמים, מדוע זה ניצל וההוא נפגע, לעולם לא נדע ואין זה מחובתנו לדעת.

בכבשי דרחמנא למה לך… אנשים רבים חוו ניסים גלויים באותו אירוע, כפי שאנשים רבים חוו כאב בלתי נתפס.

ירפא ה' לכל שבורי לב ויאמר לצרותנו די, ונזכה לגאולה שלמה.