מעשרות מכרטיס תו קנייה

שאלה:

אני אברך כולל, קיבלנו מתנה מהכולל תוי קנייה בסופר מסויים. מכרתי את התו קנייה למישהו במחיר מוזל. האם אני צריך לתת מעשר מהכסף שקיבלתי?
תודה מראש!

תשובה:

שלום וברכה

הנדון הוא רק לגבי מעשר מתווי הקנייה עצמם, מה שאחר כך מכרת אותם זה כבר לא רווח ממוני, מכרת חפץ בשוויו… לגבי תווי הקנייה כיון שהם מוגבלים לחנות מסויימת ניתן להתייחס לזה כמתנת חפץ שלא נהגו להפריש ממנו מעשר.

רוב שפע.