תנור מכור לגוי שהשתמש בו יהודי בפסח

שאלה:

שלום לכבוד הרב
מכרתי במכירת חמץ תנור אפיה בשרי
לצערי יש לי גיס שירד מהדרך
ובחג גיליתי שהוא השתמש בתנור
)התנור נמצא בבית נפרד שאיננו מסתובבים בו באופן קבוע
ובעצם יש בשאלה שלושה מרכיבים בעייתיים
1. חמץ בפסח..
2. הוא אמר לנו כבר בעבר שהוא משתמש בו רק בשרי השאלה אם אפשר להאמין לו
3. נראה לי שהשימוש היה ביום טוב ולא בחול המועד..(
מה דין התנור ומה דין התבניות שבו?
מדובר בתנור תעשייתי חצי מקצועי מגיע לחום 300 מעלות בערך

תשובה:

שלום וברכה

אין לחשוש לגבי התנור.

חמץ לא סביר שהכניס הביתה, מן הסתם הוא השתמש במוצרים שבבית. אם הוא מביא חמץ הביתה או יש לכם חשש כזה, יש לפקח שזה לא יקרה, אתם לא יכולים שיהיה חמץ בבית וגם לא יכולים שבתנור שלכם יהיה חמץ, או אגב כל מאכל לא כשר. הוא לא יכול להביא בשר מבחוץ ולשים בתנור בלי שאתם יודעים שזה ודאי כשר. הוא חייב לכבד את זה, והוא חייב להבין את זה. שימוש ביום טוב גם לא יאסור עליכם את הכלים, בודאי לא לאחר יום טוב, שהרי גם מאכל שהוא בישל ביום טוב באיסור אינו נאסר לאחרים אלא בו ביום כל שכן הכלים.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. כאן הבעיה שלי
    בעצם יש שלושה מבנים באותו שטח
    באחד הוא מתגורר
    בשני אנחנו
    והתנור נמצא בשלישי והוא יכול להיכנס לשם חופשי
    אין לי דרך לדעת מה הוא עושה אצלו
    ומכאן גם מה הוא עושה בתנור כאשר איני נמצא
    ולצערנו הגדול גם יש זמנים שנראה שהוא פחות בשליטה על עצמו והוא גם נעשה רעב יותר אז
    אני לא יודע מה הוא מחזיק אצלו בדירה ומה הוא יכול לשים בתנור

  2. זו בעיה, צריך לייצר איזה סוג של מערכת יחסים של הגינות, שבה הוא יודע שאתם לא מתערבים לו בחיים אבל הוא חייב לכבד את החיים שלכם ואת העקרונות שלכם. לצורך הענין, אדם שמתארח במאהל בדואי, לעולם לא יכניס להם שם בשר חזיר, כי לא עושים דבר כזה למארחים, נקודה. צריך לבסס את ההוגנות הזו.

  3. יישר כח והלוואי.
    לצערי נראה שעברה לגור איתו גויה ל"ע השאלה אם זה מסבך את המצב
    יכול להיות שגם היא השתמשה בתנור..
    ולמעשה- מותר להשתמש או שעדיף ואפשר להכשיר?
    השאלה הן על התנור והן על התבניות

  4. מותר כרגע להשתמש אין סיבה להחזיק איסור בלי כל מידע, אבל מה עושים מכאן ולהבא, אתה לא יכול להמשיך כך לגביו התנור הזה והכלים בכלל.