שימוש מתוך ארונות או מגירות מכורים בפסח

שאלה:

שלום,
רציתי לדעת אם מכרתי מגירות או ארונות מטבח מסוימים , האם מותר לי לקחת משם לדוגמא שקית ניילון , או שקית אשפה וכדומה , דברים שהם לא חמץ בוודאי? כמו כן היינו צריכים להשתמש בשמן זית להדלקת נרות בחג ולא היה לנו שמן זית כשר לפסח, והשתמשנו מתוך הארון המכור הוצאנו את שמן הזית הרגיל בהשגחת העדה החרדית אך לא לפסח, כתוב על זה שזה מכיל שמן זית בלבד. האם יש בעיה עם זה ?
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

יש שתי סיבות לכך שאנחנו נמנעים מלפתוח את הארונות המכורים, גם לצורך הוצאת דברים שאינם חמץ.

1. משום שיש חובה לעשות מחיצה בפני החמץ, והארון הסגור והמסומן הוא המחיצה, אבל אם הוא בשימוש אין כאן מחיצה.

2. כיון שהארון מושכר לגוי, יש בכך חוכא ואיטלולא [צחוק] מהמכירה, אתה משכיר את המקום ונוהג בו כאילו היה שלך.

לכן, ככל שיש צורך בלתי צפוי מותר להוציא [זה מסוכם לכתחילה עם הגוי], אבל יש להתארגן מראש היטב כדי שזה לא יקרה, או יקרה כמה שפחות.

קיץ טוב ובריא.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. רק אדייק שלא מכרנו כלל חמץ גמור אלא כלי חמץ ומיני מזון שהם לא חמץ רק הם לא כשרים לפסח. האם גם להם יש דין מחיצה?
    מה לגבי השמן זית שהשתמשתי ?יש חשש לזה?

  2. גם להם יש דין מחיצה, אבל אני חוזר שוב שזה לא אוסר שום דבר, אז מה השאלה לגבי השמן? פעם הבאה תוציא אותו מהארון הזה לפני החג.

  3. לגבי השמן זית שאלתי אם יש בעיה כשרותית בשמן זית ללא כשרות לפסח? האם יש בעיה בלהדליק נרות , כיוון ששכחתנו לרכוש שמן זית כשר לפסח, שוב אני לא מדבר על אכילה אלא על הנאה בהדלקת נרות שבת וחג
    תודה
    לגבי שימוש בארונות ( מה שהרב התייחס בדין מחיצה ) האם יש עבירה או איסור כלשהו בזה שפתחתי ארונית או מגירה של מכור כדי להוציא את השמן או דבר מה אחר כגון פלסטרים?

  4. 1. אין צורך בכשרות לשמן זית למאור.
    2. הסברתי שאין איסור באופן חד פעמי אקראי כשאין ברירה, אבל יש להשתדל למעט בכך.