אורז בפסח לחולה שבנוסף לכך משלשל

שאלה:

חמי חולה במחלה וגם עובר דיאליזה, הוא התחיל לשלשל ובגלל הדיאליזה אסור לו לשתות הרבה, במשך השנה הוא אוכל אורז וזה עוזר לו, הרופא רשם לו הבוקר מרשם לסטופאיט (תרופה לשלשול) אבל חמותי מפחדת לתת לו עוד חומרים כימיים שהוא גם ככה מקבל הרבה מהם כתוצאה מהטיפול במחלה ה’’י.
האם יש צד להתיר לו אורז או שצריך לקחת את התרופה

תשובה:

ודאי מותר לו קטניות. הוא חולה וצריך מה שנחוץ לבריאותו ובודאי אין לו להקפיד על גזרת קטניות.

חג שמח ורפואה שלמה במהרה.