מוצרים שלא נמכרו בפסח

שאלה:

שלום וברכה
במהלך חג הפסח גילינו שישנם מספר מוצרים שלא נכללו במכירת החמץ והיו בארון שלא סומן ולא נסגר בפסח.
בין המוצרים ישנן כמה תרופות כגון סירופ נורופן וכן סירופ נגד שיעול .
בנוסף לא מכרנו משחת שיניים לילדים בטעם סוכריות.
רציתי לדעת מה דינם של הנ"ל לאחר הפסח והאם צריך לבער או שניתן להשתמש. תודה רבה

תשובה:

גם מה שלא היה בתוך ארון המכירה נכלל במכירת החמץ, הדבר מפורש בנוסח השטר הנכתב בהרשאה ובמסירה לגוי, לפיו החמץ נמכר במקומות המסומנים "ובכל מקום שהוא". בפרט דין זה נכון במוצרים שהזכרת שאינם חמץ גמור, אלא חשש תערובת חמץ בלבד.

קיץ בריא.