מוצרי חמץ שהיו בפסח לא מכוסים בחנות / נגיעה ושמיעת שירת אחות נשואה ועוד

שאלה:

שלום וברכה לכבוד הרב.
א.ראיתי בפסח בחנות שחוץ ממוצרי החמץ המכוסים היו גם כמה מוצרים בודדים שאינם מכוסים ומעורבים עם מוצרי פסח. אם יש למקום תעודת מכירת חמץ, אז אין בעיה לקנות משם?
בנוסף, בחנות טבע אחת ראיתי שמכרו הרבה מאוד מוצרים בלי כשרות לפסח והיו שם מדפים אפילו עם חלב שיבולת שועל לא מכוסים. היו גם כמה מדפים שכן היו מכוסים. האם תעודת מכירת חמץ תועיל במקרה זה?
ב.האם מותר לשמוע שירת אחות נשואה? והאם מותר לגעת נגיעה לא של חיבה?
ג.האם יש בעיה שלפעמים אמא שלי שרה איתנו בשולחן שבת וכו' שירי קודש?

תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה

הכיסוי הוא כדי לעשות מחיצה בפני החמץ, אבל אינו מעכב בחלות המכירה.

מותר לשמוע שירת אמא ואחות נשואה. מותר גם מגע שאינו של חיבה, מגע של חיבה עם אחות אסור והוא מנהג טפשים כלשון השו"ע.