ז' רקיעים

שאלה:

כתבו חז"ל שישנן ז' רקיעים, וברקיע השני נמצאים השמש הירח והכוכבים. והמהלך בין רקיע לרקיע ה' מאות שנה,
והשאלה שלי היא איך זה מסתדר עם המדע היום.

תשובה:

שלום וברכה

פשיטא שכל דברי חז"ל בענין ז' רקיעים אינו מתפרש כפשוטו באופן פיזי, אלא באופן רוחני לגמרי, אלא שגם השמש והירח והכוכבים יש להם מובן בעולמות הרוחניים, מה שנקרא עולם הגלגלים. מי שבקי קצת בדברי האר"י, יודע שדברי חז"ל על העולמות העליונים מתייחסים בעיקר לעולמות רוחניים, עולם העשייה שלנו הוא הנמוך ביותר והתחתון ביותר שיש.