תפילה בנץ עם תיקון חצות

שאלה:

שלום רציתי לדעת איך זה מסתדר שצריך גם לעשות תיקון חצות וגם להתפלל בנץ זה יוצא שאדם לא ישן כמעט בלילה

וצריך לישון 7-8 שעות לפי הרמב״ם

נכון שלא חייב להתפלל בנץ..
אבל זה מאוד חשוב

תשובה:

הערתך מאוד נכונה, והאמת, כי המנהג הקדום היה בכלל שונה מצורת החיים שלנו היום. אנשים היו הולכים לישון בתחילת הלילה, אחרי צאת הכוכבים ארוחת ערב ושינה [לא היה אור חשמל…], והיו קמים בחצות, אומרים תיקון חצות ולומדים עד לתפילת ותיקין, ואחר כך היו פונים למלאכת יומם. היום סגנון החיים השתנה וזה בדרך כל לא אפשרי ולא מתאים לנו, ולכן באמת את תיקון חצות או שאומרים בשעה אחרת או לפני הנץ, אבל אי אפשר גם לומר תיקון חצות אחרי חצות הלילה שזה קרוב לשעה 1:00 וגם לקום ב5:00 בבוקר.

ברכה והצלחה שיתקבלו התפילות.