שיבולים לנוי בפסח

שאלה:

לרב שליט"א שלום רב,
קיבלתי מתנה ממש שעה לפני ליל הסדר מאורחים עציץ פרחים יבשים והיו בו שיבולים יבשים, לכן איך שקיבלתי הצנעתי אותם בתוך ארון עד לאחר חג הפסח, לאחר פסח פתחתי ובדקתי את השיבולים ופנים היו גרגירי חיטה קטנים, מה עליי לעשות עם זה, בפרט שקיבלתי לאחר זמן מכירת חמץ שעה לפני שקיעה? אנו ספרדים. תודה.

תשובה:

בדרך כלל זה אינו חמץ, או אינו ודאי חמץ, כמובן לכתחילה ודאי לא הייתי משאיר בלי מכירת חמץ, וזו היתה טעות, אבל עכשיו אחרי פסח אין סיבה לזרוק.

קיץ בריא.