אשכנזי אצל ספרדי בפסח

שאלה:

אשכנזי הנשוי לבת יוצאי עדות המזרח, ומתארח בפסח אצל חמיו, כיצד יתייחס לכלים שהוכשרו לפי דעת המחבר ולא פי דעת הרמא?
האם יש בהכשרת כלים מחלוקת שהיא לעיכובא גם בדיעבד?
שאלות מצויות:
כיורים,שיש, שולחנות ופלטה של שבת שלא כוסו.
כלי זכוכית שחיממו בהם במיקרוגל.
מנגל שהשתמשו בו בבשר ותבלינים שלא נבדקו מחמץ (לכאורה מחלוקת שוע רמא בסוף סימן תנא).

תשובה:

הנושא הבעייתי היחיד החלוק בין בני אשכנז לספרד מכל מה שהזכרת לכאורה הוא כלי הזכוכית, ואכן יש להזהר בזה שהאוכל שאתה אוכל לא יהיה בכלי זכוכית שהכשירו לפסח שלמנהג בני אשכנז אין להם הכשרה.

בשורות טובות.