נסיעה ליולדת בשבת

שאלה:

יולדת שנסעה בשבת ללדת ואותת לאמה דרך צלצולי הטלפון, בתאום מראש שהיא תבוא להיות איתה , האם האמא יכולה לנסוע בשבת לבית הרפואה, והאם כדאי על ידי גוי ?

תשובה:

שלום וברכה

ככלל בודאי אסור, אין בכך פיקוח נפש, וממילא גם לאותת בטלפון אסור. אמנם אם היולדת חרדה ודעתה לא מיושבת עליה בלי שאמה נמצאת איתה, מותר לאמא להגיע, ובודאי עדיף גוי אם אפשר.

אבל שוב, יש סוג של סילות בהלכה הזו משום מה, כביכול כל יולדת זקוקה לכך ומותר לחלל שבת כדי שהאמא תבוא… בדרך כלל זה לא נכון וזה חילול שבת גמור, הבעל נמצא והאמא בלאו הכי לא יודעת לעשות משהו מקצועי, אלא שיש יולדות שחרדות בלי האמא, ואז מותר.

מקורות:

ראה עוד כאן.