איך גובים כתובה שאבדה

שאלה:

בס"ד
אישה שאבדה את כתובתה ואין העתק של הכתובה ברבנות, היא נמצאת בהליכי גירושין והכתובה בה כתוב גם הסכום הכתובה איננה, מה עושים?

תשובה:

שלום וברכה,

אם מדובר בזוג אשכנזים, הסכום של הכתובה הוא קבוע – מנה או מאתיים זקוקים תורה. אם בני הזוג הם ספרדים ומנהג הספרדים שהעיקר כתובה הוא מנה ומאתיים מדרבנן, וגם תוספת כתובה, תחילה צריך לחפש אם יש העתק כתובה במקום בו בני הזוג נרשמו לנישואין, יתכן ונרשמו באחד הבדצי"ם, ולכן העתק לא נמצא ברבנות, ולכן יש לגשת לבד"ץ שבו הם נרשמו לנישואין.

אם אין העתק בשום בד"ץ ולא ברבנות, לחפש בתמונות של החתונה אם יש תמונה או וידאו שמתעד את הכתובה ולעיין אם רואים מה הסכום שנכתב בכתובה. כמו כן ניתן להאזין לוידאו, לרב שהקריא את הכתובה אם שומעים מה סכום הכתובה. אם אין שום דרך לדעת מה גובה הכתובה, יש להגיש תביעה בבית דין נגד הבעל שישאלו אותו אם יודע כמה נכתב בכתובה.

אם לא מצאתם שום דרך לברר את ההתחייבות של הכתובה, לא יהיה ניתן לחייב את הבעל אלא בסכום הקטן שנהוג לכתוב.

בהצלחה.