שילם שקלין חוב של מט"ח לפי איזה שער יפרע הלווה

שאלה:

ביצעתי עבור חבר רכישה באתר אינטרנט בחו"ל.
העסקה היא ביורו.
חשבון הבנק שלי הוא שקלי וחברת האשראי ממירה את השער של היורו וגובה ממני שקלים.
האם זה נקרא שהחבר לווה ממני יורו או שקלים? (לענין דיני ריבית. האם עליו להחזיר לי יורו, או שקלים לפי השער היציג היום. או שנחשב שלווה שקלים כפי מה שגבו ממני בחברת האשראי?)

תשובה:

שלום וברכה,

אתה הוצאת שקלים עבור החבר וההלוואה שלך הייתה כאן בארץ שהוצאת עבורו שקלים, ולכן ההלוואה היא שקלים ויש לפרוע שקלים כפי הסכום שהלווית.

בהצלחה.