הניח כסף בקופה שבביתו והקופה שייכת לארגון מסוים

שאלה:

האם אפשר להתנות על קופה של צדקה שרשום שם של איזה אירגון שמהיום כל מה שנכנס בהקופה ליתן לאיזה צדקה שארצה.

תשובה:

שלום וברכה,

אם הקופה היא פרטית של בעל הבית ולא של הארגון, אז הצדקה לא נקנית לאותה צדקה כלל.

אם הקופה בבעלות של אותה קופה אם הוא מתנה בפירוש שהצדקה לא תיקנה לטובת הארגון הצדקה, התנאי חל והכסף לא נקנה לאותו ארגון צדקה.

בהצלחה.

מקורות:

אם הקופה בבעלות הארגון הצדקה ומוקפד ביד בעל הבית, אם מניח כסף בקופה לכאורה יש קניין חצר לטובת הארגון, ולכן אם הוא מתנה שלא מעוניין להקנות לאותו ארגון, הקופה לא זוכה לאותו ארגון.

אם הקופה בבעלות בעל הבית הקופה לא קונה לאותו ארגון, ויכול להניח כסף בקופה ולחלק לכל מי שירצה.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. א. ומה הדין כאשר אני ואשתי נותנים לאותה קופה, אני עשיתי תנאי ואשתי לא עשתה תנאי, האם התנאי שלי חל גם עליה מצד שזהו ממוני, או שמא כיוון שזיכיתי לה מממוני הרי הוא שלה לעשות בה כחפצה וכשהיא נתנה הכסף הוא שייך לארגון הצדקה?

    ב. ומה עושים בספק אם איני זוכר אם עשיתי תנאי או לא?

  2. אם זו נתינה אחת בפעם אחת אז לכאורה לא חל כלום. אבל יש בענין זה פרטים רבים, האם היא עובדת? במה היא עובדת? כמה זה למעלה מהמשוער?