שתי מזוזות בפתח אחד

שאלה:

היי הרב האם אפשר לשים מזוזה גם בצד ימין של המשקוף וגם בצד שמאל של המשקוף?

תשובה:

אסור לקבוע שתי מזוזות על פתח אחד משום איסור בל תוסיף.

באופן כללי עושים מה שה' ציווה ולא יותר, זה גם פרשת השבוע… עיקר חטא נדב ואביהו היה שהקריבו אש זרה אשר לא ציוה אותם.

שבוע טוב.

מקורות:

ראה ט"ז יו"ד סי' רפט ס"ק א. בשו"ת לבושי מרדכי (סי' קמ) האריך בשאלה זו, לענין אדם שמכר דירתו ורוצה ליטול עמו את מזוזותיו, אלא שהוא חושש להסיר את המזוזות מחמת האיסור להשאיר את הבית ללא מזוזה, ומשום כך הוא רוצה לקבוע שם עוד מזוזות פקוטות וזולות ורק אחר כך להסיר את הראשונות המהודרות. וכתב שם לאסור זאת מן הטעם הנ"ל.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. הרמב"ן האחרון בפרשת צו עומד על כך שבפסוק האחרון של הפרשה לא כתוב כאשר צווה ה' את משה כפי שכתוב בהרבה מקומות אחרים בגלל שנדב ואביהו עשו יותר ממה שהקב"ה צווה. ברגע שמוסיפים על הציווי זה כבר לא כאשר צווה ה' את משה