תופר שקיצר וילונות

שאלה:

נתתי לתופרת וילון על מנת לקצרו בס"מ או שתיים
היא הציעה שתקצר מלמטה לגמרי כי זה יותר קל לעשות זאת
למעשה קיצרה וכשתלינו ראינו שהעובדה שהמשקולת נשארת באותו מקום זה נראה מכוער ולא "יושב" כמו שצריך, ואי אפשר רק לקצר מלמטה בלי להשחיל משקולת מחדש
חזרנו לחנות והם מציעים אולי פיתרון אחר
השבנו שאם לא נסכים לפיתרון האחר נבקש את ה60 שח בחזרה שהרי זה לא נראה טוב
והחנות טוענת שזה הובהר לנו שהמכפלת תיהיה מלמטה
ואילו אנו טוענים שלא יכלנו לדעת שזה ייראה לא טוב ועליהם היה להזהיר שלא ישחילו מחדש את המשקולת , והחנות טוענת שיש שעושים כן
א. האם יש כאן מקח טעות? ומותר לנו לתבוע או להגיש סירוב באשראי?
ב. אם עושים תיקון מלא אצל אינו יהודי עולה 50 שח ואילו אצל יהודי זה עולה 500 שח
האם בימים אלה לדעתכם יש להעדיף יהודי

תשובה:

שלום וברכה,

התופרת אמרה לכם איך היא מקצרת, ויש שמקצרים למטה ולא שמים משקולת, ולכן אין כאן מקח טעות, ולא ניתן לדרוש החזר כספי, ולא להגיש סירוב לחברת האשראי.

יש להעדיף תיקון אצל יהודי מלתקן אצל גוי, אולם אם מדובר בפי עשר מותר לתקן אצל גוי. רק צריך לשקול שלא בטוח שהמחיר זול יתכן והעבודה היא הזולה, ולכן התשלום הוא בהתאם.

בהצלחה.

מקורות:

ראה כאן בהרחבה בנושא העדפה של פועל יהודי.