השבת אבדה – נגן שלא נדרש ואין סימן ייחודי

שאלה:

שלום כבוד הרבנים שליט"א,
בני בן ה-11 מצא לפני כשנה ברחוב נגן עם הכשר "לכתחילה".
חיפשנו בתוך הנגן פרטי הבעלים אך לא מצאנו. למרות שיש בנגן תיקייה בשם "פרטי בעל הנגן", לצערינו התיקייה ריקה ולא הצלחנו למצוא פרטי הבעלים.
פרסמנו את האבדה בכמה מקומות אך לא באו לדרוש אותו.
הסימן היחיד שאני יכול לחשוב עליו הוא לגבי התוכן. איזה שירים יש בפנים ואיזה ספרי קודש.
מה אנחנו אמורים לעשות כעת?

תשובה:

שלום וברכה,

התוכן בהחלט מהווה סימן, ולכן דינו כאבה שיש בה סימן, שחייב להכריז. אם הכרזתם זמן סביר ובעל האבדה לא בא לדרוש את אבדתו, ניתן לרשום בפנקס שמור את ערך הנגן – מחיר של נגן יד שנייה, ואז תוכלו לעשות בנגן כרצונכם.