ליל הסדר,מה לקחת למרור, סימנים, כזית מדידה, הסיבה נשים, חלוקת אגוזים

שאלה:

כבוד הרבנים סליחה על הטרחה
לא חייבים להשיב…
מה המקור הראשונים לביטוי ליל הסדר בדגש על הסדר, ומה הראשוני לביטוי סיפור יציאת מצרים איפה זה נקרא סיפור
יש מצווה והגדת לבתך?
מאיפה הביטוי סימן? סימני הסדר
מותר למדוד מן הסתם כזית בשבת ויו"ט איך מודדים, והאם יש להקל לבני הבית?
5.
ראוי לחפש עלי חסה מרים כמו עולשין? או מספיק חסה עם חזרת לבנה?
למה אשכנזיות מסיבות לפי מה שמופיע ברמ"א הן פטורות
חייב לחלק דברים לילדים כדי שישאלו בערב החג?

תשובה:

1. אם אמצא פנאי אשתדל לחפש מעט מי הראשון.

2. בודאי, אין הבדל בנים ובנות, התורה נכתבה בלשון זכר.

3. כנ"ל.

4. מדידה של מצוה מותרת, לא משנה מי המודד אבל שהמטרה תהיה המצוה.

5. נהגו להקל בחסה של זמנינו, המחמיר תבוא עליו ברכה אבל יוצאים לכתחילה בחסה.

6. כי נשים שלנו כולן חשובות. הרמ"א מצרף את שיטת הראבי"ה שבכלל בזמנינו אין ענין של הסבה, אבל שיטתו הרי היא גם לגבי גברים ולא נפסקה.

7. לשון חייב מוגזמת כאן, זה מנהג, וכל דרך ששי לך לגרום להם להיות ערים, ומתענינים, היא בכלל מצות היום ומומלצת.