שכנים שמשאירים אופניים ועגלות בלובי משותף

שאלה:

שלום,
קיבלנו החלטה על פי אסיפת דיירים כי הלובי יהיה ריק מכל חפץ. עגלות אופניים וכו'.
יש דיירים לא ממושמעים, שאף שמעירים להם – ממשיכים להשאיר את העגלות והציוד שלהם בלובי.

האם מותר, לאור העובדה שזה ידוע לכולם שאסור להשאיר חפצים בלובי, להוציא את החפצים אל מחוץ לבניין? לחלופין לסנדל אותם באמצעות שרשרת?

תשובה:

שלום וברכה,

אם וועד הבית החליט על פי רוב הדיירים שלא ישאירו חפצים בלובי, אסור לדיירים להניח שם חפצים, ומותר לוועד הבית להוציא את החפצים למקום צדדי מחוץ לבניין, ויש להתרות תחילה שכל מה שימצא יוציאו החוצה.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע סימן שיט.