נזילה שלא נודע מקורה

שאלה:

שלום וברכה
שכן שלי בקומה שמתחתי יש לו נזילה שקרתה בעקבות הגשמים החריגים של התקופה האחרונה
הוא ישר חשב שזה קשור אלי וזה קשור להרחבה שביצעתי מעל ההרחבה שהוא ביצע והוא דרש ממני להביא את הקבלן שבנה לי כדי שיתן חוות דעת
הקבלן הגיע, והוא אמר שהוא לא מבין כ"כ באיטום, ובייחד עם אדם נוסף שמבין קצת באיטום הם העלו ארבעה צדדים, או שמי הגשמים נובעים מבעיה בצמ"ג של הבנין [צינור מי גשמים], או שמי גשמים חדרו ביני לבין ההרחבה של השכן שגר בקומה שלי לצידי, או שמי גשמים חדרו מבין המרצפות של המרפסת שלי [לא נעשה איטום מעל היציקת ביטון], או שמי גשמים נכנסו לנקודת ניקוז של ההרחבה ובדרך משם לנקודת ניקוז המקורית הם יצאו דרך אחד מהחיבורים.
אציין שמאז ההרחבה שלי עברו שלש שנים, שזה כלל שטיפת המרפסת מידי שבוע עם צינור, ולא אירע הבעיה רק לפני כמה שבועות מהגשמים האחרונים, זה קצת ראיה שהנזילה אינה כתוצאה ממי גשמים במרצפות או בנקודת הניקוז של ההרחבה, כי שם עובר כל שבוע מים ולא אירע דבר, למרות שאינו ראיה גמורה כי אולי ריבוי מי הגשמים האחרונים היה כמות גדולה יותר.
אציין עוד, שנקודת הנזילה אינה מתחת ההרחבה אלא מתחת המבנה הקיים בקירוב של כמה ס"מ מההרחבה וזה גם באזור של הצמ"ג.
אציין עוד, שההרחבה של השכן היא נסגרה עם פנלית, והקבלן שלי לא התחבר לזה כלל, אלא הוא הוציא רלסים מעל הפנלית ועל הרלסים הוא בנה ויצק כאילו אין מתחתיו פנלית כלל.
אשמח לדעת, על מי מוטל האחריות להביא את איש המקצוע כדי לברר האם הבעיה קשורה אלי או לא.
וכן אשמח לדעת אם במידה ויתברר כאחד מהתרחישים הנ"ל על מי מוטל לשלם בעבור האיתור והתיקון, והאם יש הבדל בין התרחישים הנ"ל.
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

כל עוד לא ברור בוודאות שמקור הנזילה מגיעה ממך, אתה לא חייב להביא מאתר נזילות, והתובע שסובל מהנזילות הוא יזמין איתור, והיה אם יתגלה שמקור הנזילות מגיע מהשטח שלך, בגלל העבודות הרחבה שלך, אתה תהיה חייב בתיקון הנזילות וגם בהוצאות האיתור שהוציא כדי לאתר את הנזילה.

בהצלחה.