דינא דמלכותא דינא וסידור שבטעות נקרע לי בבית כנסת

שאלה:

האם יש בעיה לקטוף פרח אחד או שניים שהוא מוגן כמו רקפת למשל או שזה אסור משום דינא דמלכותא דינא או משום סיבה אחרת?
2. השמשתי בסידור בבית כנסת ובטעות כל הדף יצא מהמקום ובסידור אחר דיפדפתי והוא נקרע קצת אבל עדיין אפשר להשתמש בו, מה הדין?

תשובה:

שלום וברכה,

צמחים שנטעו על ידי הרשויות אסור לקטוף כיון שזה רכוש שלהם.

צמחי בר מוגנים והם צמחים הפקר, דבר זה תלוי במחלוקת בתוקף דינא דמלכותא דינא בארץ ישראל.

דף שנקרע בסידור, אתה צריך להדביק את הדף שנקרע, ואין חובת תשלומים על הספר אלא יש לתקן את הנזק בצורה האפשרית.

בהצלחה.