תפילין לאחר השקיעה למי שנאנס ולא הניח קודם

שאלה:

האם יוכל לברך על תפילין אם מניחים אחרי שקיעה?

תשובה:

שלום וברכה

משמעות החיי אדם כלל יד סעיף טז והארצות החיים סי' ל שעד צאת הכוכבים – 13 דק' לאחר השקיעה, יניח בברכה. אמנם בביאור הלכה שם סעי' ה ובכף החיים שם ס"ק יז כתבו שלא לברך אלא להניח בלי ברכה.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. שלו' וברכה לכבוד הרב,
    הופתעתי לרגל דעות החיי' אדם וארצות החיי'ם זצוק"ל אותם הביא הרב שניתן/מותר להניח תפילין עוד 13 דקות אחר השקיעה ובברכה! הרי שנים אני מסתובב ושומע שהתשובה שמשיבים למי ששואל בנוגע לנ"ל שמניחים עד השקיעה, ואם ישנן את דעות החיי' אדם והארצות החיי'ם זי"ע למה לא כולם סומכים עליהם בכדי להציל יהודי אשר לא הניח תפילין והגיע כבר זמן שקיעה מביטול מצוות עשה עצומה זו שהיא מדאוריי'תא?