תענית בכורות לבכור אחרי נפל

שאלה:

שלום רבי

בעניין תענית בכור נולד ילד ומת דקות לאחר הלידה. שנה לאחר מכן נולד בן נוסף. האם הילד הנוסף הזה שנולד יכול לעשות את תענית הבכור?

שבת שלום

תשובה:

שלום וברכה

אם הוא לא נולד נפל אלא חי בתחילה ואחר כך נפטר, אין חיוב של תענית בכורות, המציאות שאתה מתאר לא נהירה לי, יכול להיות שבעצם לא חי כבר בתחילה אלא שניסו לעשות החיאות וכדומה, יש לברר מה בדיוק היה.

מקורות:

כף החיים סי' תע אות ו:

"הבא אחר הנפלים צריך להתענות דהוי ליה בכור לנחלה, מגן אברהם ריש הסימן חק יעקב אות ב' אליה רבה שם חק יוסף אות ג' רבינו זלמן אות ב'. והיינו דוקא בבא אחר ודאי נפל אבל אם בא אחר ולד שמת תוך שלשים יום שהוא ספק נפל, אין צריך להתענות, דגול מרבבה. וכן כתב ישועות יעקב אות ב', שבות יעקב חלק ב' סימן ט"ז, אשל אברהם ריש הסימן, בן איש חי פרשת צו אות כ"ה, משנה ברורה אות ב'".

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. הוא נולד חי, אבל כמה דקות לאחר מכן הוא מת.

    במקרה זה, הילד השני שנולד שנה לאחר מכן לא צריך לצום, נכון?

    האם לילד הראשון שנולד ואחר כך מת יש מעמד של בכור?