בדיקת חמץ לאור החשמל

שאלה:

אדם שנמצא בבית הסוהר ואין לו נר לבדיקת חמץ ולא פנס. רק אור החשמל. האם ניתן לברך על בדיקת החמץ.

תשובה:

שלום וברכה

מי שאין לו נר יכול לברך על בדיקה לאור החשמל. אך מדובר בדיעבד גדול מאוד והוא חייב לדאוג לעצמו לפחות לפנס, שבו מקיימים את המצוה לדעת הרבה פוסקים מי שאין לו נר או חשש לבדוק לאורו.

מקורות:

ראה שערים המצויינים בהלכה סי' קי ס"ק ד.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. הרב מה המקור??? זה לא בדיקת הפסק…. אפשר היום עם תאורה לראות הכל . איפה יש היום חור וסדק שאי אפשר לראותו בתאורה רגילה…. כמו אכסדרה שיש אור…

  2. חכמים תיקנו לבדוק דוקא לאור הנר ולכן גם דוקא בלילה שאור הנר יפה לבדיקה, אלא שפוסקים רבים דנו שחשמל יש לו גם דין של אש ויועיל כנר, ובעיקר התירו על ידי פנס מטעם זה, אבל בלית ברירה גם אור חשמל החדר יועיל בתנאי שיבדוקהיטב בחורים ובסדקים.