כשרות שקיות ניילון לפסח

שאלה:

אנחנו בלי נדר נוהגים להשתמש לכיסוי מאכלים בפסח לאחר שנפתחו כגון מצות וכו'. לעטוף אותם מחדש שמא יתייבשו בשקיות נקיות וחדשות ולא כאלו שסתם הובאו מהסופר ואולי מלוכלכות. לכן אני קונה אשפתונים לפחים קטנים סגורים ומתשתמש בהם לכיסוי ועטיפת האוכל ישירות.
חשבתי לעצמי האם אשפתונים אלו צריכים כשרות לפסח?

תשובה:

הם לא צריכים כשרות לפסח ואתה עושה מצויין.

אגב, ניילון נצמד כן חייב כשרות לפסח כיון שיש בו שמן.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. אינני בקי בהיסטוריה אבל זה דבר פשוט ונכון, לפני שנים מספר היתה תקלה לאחת ממערכות הכשרות שנתנו הכשר לניילון נצמד ותברר שיש בו שמן קטניות ועברו רמקולים מטעמם בכל השכונות להודיע ולהתריע.