מכירת חמץ לקמח

שאלה:

לרב שליט"א שלום רב,
1. יש לי חבילת קמח פתוחה, חצי חבילה שנמצאת במקפיא האם צריך לבער לפני פסח או מותר להשאיר ולמכור לגוי. (אנו נוהגים בלי נדר לבער חמץ גמור).
2. חבילת קמח חדשה סגורה בארון שלא השתמשנו האם לבער או למכור ולהשאיר?

תשובה:

שלום וברכה

חבילה פתוחה במקיפא יש להניח בחשש גדול שהלחות שבמקפיא גרמה לה להחמיץ, וכיון שמדובר במשהו מאוד זניח לא הייתי משאיר בבית. חבילת קמח סגורה בארון אפשר למכור לגוי, בדרך כלל הקמח בזמנינו אינו חמץ גמור.

במקביל, יש עוד יותר משבועיים לחג, אפשר לאפות משהו…

חג שמח.