ניקיון הרכב לפסח

שאלה:

שלום.
האם אדם יכול לא לנקות ולהכשיר לפסח את הרכב שלו מתוך החלטה שהוא נועל אותו ולא משתמש בו כלל בפסח?

תשובה:

שלום וברכה

לא עוזר לנעול אותו, שהרי יתכן שיש בו חמץ והחמץ זהה הוא שלו… אבל אם ימכור אותו לגוי במכירת חמץ זה אפשרי שינעל וימכור. בדרך כלל זה לא כדאי, הרכב נצרך בחג, והניקיון שלו לא כל כך מסובך. פירור מאוס קטן שבוק ברצפה אינו בעיה יש רק לבדוק שאין משהו ממשי, עוברים עם השואב ומסתכלים טוב בפנס.