תיקון ליקויים של החשמל כדי לחבר את המעלית

שאלה:

שלום,
אנו בניין משותף שבמעלה הדרך בנינו מעלית.
הוצאות המעלית התחלקו כך שקומה ראשונה משלמת חלק אחד, קומה שניה – שני חלקים, שלישית – שלוש, ורביעית – ארבע.
למשל, במקרה של עלות מעלית 10 אלף ש"ח ודייר אחד בכל קומה. בקומה ראשונה שלמו אלף ש"ח, ובקומה רביעית – 4 אלף ש"ח.

עתה, עלה צורך לחיבור המעלית לארון החשמל המשותף.
יש כסף שאמור לעלות – כעלות החיבור. ואז ברור לי, שהוא אמור להתחלק כפי שסוכם התשלום על עלות בניית המעלית.

עם זאת, בגלל שחיבור המעלית לחשמל המשותף, דורשת גם אישור של חברת חשמל. אז כשהם מגיעים, אז נדרש לבצע 'תיקון ליקויים' לכל מיני דברים, על מנת שהם יאשרו את החיבור. למשל תיקוני הארקה וכו'.

במקרה זה, האם התשלום על העלות של תיקון הליקויים תהיה בחלוקה שווה בין דיירי הקומות(שכן מדובר בתיקון ליקויים ברכוש המשותף), או שגם כעת נדרש לשמור על חלוקה של היחסים בין הקומות(כי היו שטוענים, שבלי הצורך לחיבור לחברת חשמל לא היו מתקנים)

תשובה:

שלום וברכה,

תיקון של לקויים בחשמל מוטל על כל הדיירים בשווה, כיון שהלקויים הם של הרכוש משותף ולא קשור למעלית. הצורך לתקן את הליקויים התעורר כשמחברים את המעלית לחשמל, אבל זה לא קשור למעלית, וממילא זה מוטל על כולם – כל הדיירים חייבים להמציא חשמל תקין שיהיה ניתן לחבר למעלית.

בהצלחה.