תשלום ועד בית על תוספות בניה לא חוקיים2

שאלה:

המשך שאלה.
רשמתם שאם לא רשום בטאבו אז פטור מתוספת תשלום בועד הבית, איך יתכן שאדם שבנה עם היתר בניה ובעתיד כמובן ירשום את התוספת בטאבו יהי' פטור על השטח הזה? הרי ההיתר בניה לקח בחשבון את התוספות שלו ברכוש המשותף והעומסים וכו'.

תשובה:

שלום וברכה,

השבנו בתשובה שאם בנה ללא היתר לא חייב להוסיף בתשלום וועד הבית, אבל אם בנה בהיתר וזה יירשם בטאבו, יש לו חלק נוסף ברכוש משותף, ויהיה חייב לשלם תוספת לפי שטח ההרחבה שהרחיב בהיתר.

בהצלחה.