הסכמה לבנייה בשטח משותף

שאלה:

שלום וברכה.
בבניין שלנו ישנם שני אזורי מחסנים בשתי קומות שונות.
המחסן שלי הוא האחרון במסדרון, ואני מעוניין לסגור שטח קטן שליד המחסן, שבכל מקרה לאף אחד אין סיבה להגיע לשם, חוץ ממני ששם המחסן שלי.
רוב הדיירים יסכימו לזה בלי בעיות, אך יש דייר או שניים, ששייכים לקומת המחסנים השניה, שאני צופה שיעשו בעיות.
האם עד כמה שיש להם קומת מחסנים משלהם, (שאגב נעולה, ואין לאף אחד שלא בקומת המחסנים שלהם, את המפתח) אפשר לטעון שלמרות שזה רכוש משותף, בקומת המחסנים יש למעשה סוג של חלוקה, כך שאולי אין להם זכות לטעון על הקומה שלנו?
תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה,

אם בעלי המחסנים שבצד שלך מסכימים שתיקח חלק מהמסדרון, אתה יכול לדרוש חלוקה – שחולקים שטח מחסנים זה כנגד השטח השני, ואז תוכל לקחת חלק מהשטח המשותף של השכנים שלך. אתה לא חייב להודיע בפומבי על החלוקה, ולא להודיע להם שאתה מרחיב, אלא אם השכנים שבצד השני יבואו להתלונן אתה יכול לומר להם שאתה חלקת את השטח ולהם יש שטח כנגד בצד השני.

[השכנים שהם בעלי המחסן בצד שלך אתה צריך לשאול אותם כיון שאתה לוקח מהם שטח משותף ולא מציע להם שטח בתמורה].

בהצלחה.