שכנים, בניה

שאלה:

דייר קומה עליונה שהוצמד לו הגג בחוזה הרכישה מהקבלן בנוסח הבא: "לבעלים של הדירות בקומה האחרונה לה צמוד חלק הגג ועלית הגג יהיו שייכות וצמודות כל זכויות בניה נוספות שיותרו בגג". א. האם מותר לו לבנות בגג ללא תשלום לשכנים בבנין כי הגג כביכול הוצא מתחולת הרכוש המשותף? ב. האם שכן שגר מתחתיו יכול להרחיב את דירתו ולא להרשות לדייר קומה האחרונה לבנות מעליו (כי רוצה את ההרחבה כסוכה) וזאת בטענה שהדייר העליון כבר בנה על הגג? אם שאם הגג יוחד לדייר העליון בחוזה הרכישה אז אינו קשור לרכוש המשותף ויש לו זכות בהרחבות אחרות של הבנין כמו יתר הדיירים?
הערה: מדובר באזור בו מקובל לבנות גם ללא היתרי בניה..

תשובה:

שלום וברכה,

גג שמוצמד לדירה מסוימת, הגג שייך לבעל הגג והגג אינו רכוש משותף אלא רכוש פרטי. ולכן מותר לבעל הגג לבנות מבלי לשלם לשאר הדיירים. כמו כן בעל הגג שבונה על הגג יכול גם לבקש חלק בהרחבה כדין חלוקה ברכוש המשותף, היות ובנייה על הגג לא נחשב שלקח מהרכוש המשותף.

בהצלחה.