השכן מתנגד שאוסיף חדר מעליו

שאלה:

אני מתגורר בקומה שנייה בבית משותף. כל דיירי הבניין קיבלו היתר לבנות תוספת של 2 מטר. השכן שגר מתחתיי הודיע לי שהוא אינו מעוניין לבנות ולכן הוא מתנגד שאני אוסיף 2 מטר מעליו, כי אני אסתיר לו את האור. האם יש צדק בדברי השכן?

תשובה:

שלום וברכה,

אין לטענת האפלה תשובה ברורה, יש לבדוק כל דבר לגופו, אם זה ממש מאפיל או שלא מאפיל. בדרך כלל עד 1.80 מטר מתירים להרחיב מעל גבי שכן לפי החוק, ולכן גם לפי הלכה נוטים להקל, ולכן במקרה שלך שמדובר בהרחבה של שתי מטר, וגם השכנים חתמו לקבל אישורי בנייה, הרי זה הסכמה שהוא ירחיב, ולכן השכן התחתון לא יכול לעכב בעדך להרחיב.

בהצלחה.