יעלה ויבוא

שאלה:

שלום כבוד הרב
אני שכחתי בתפילה של הבוקר לקרוא יעלה ויבוא :( מרגישה מאוד עצובה על כך ועוד ראש חודש ניסן . מה עושים במקרה כזה ?
היום בתפילה של הבוקר קראתי רגיל כי כבר לא ראש חודש
מאוד מצטערת על כך ומרגישה נורא

תשובה:

שלום וברכה

מי ששוכח יעלה ויבוא בשמונה עשרה בתפילת שחרית מתפלל שוב שמונה עשרה, ואם לא ידע הלכה זו עד מנחה, מתפלל מנחה פעמיים [בערבית בליל חודש לא חוזרים בגלל יעלה ויבוא, רק בחול המועד].

פעם הבאה תדעי, ולהיות עצובה זה לא הדרך, רק לשמוח שלומדים ולהבא יודעים.

שיתקבלו התפילות.