בניה על גג משותף ללא רשות

שאלה:

https://din.org.il/2011/02/14/%d7%a9%d7%90%d7%9c%d7%94-%d7%97%d7%93%d7%a9%d7%94-%d7%9e%d7%94%d7%90%d7%aa%d7%a8-40/
לוודא שהבנתי נכון
אנשים בקומה עליונה אין לה טענה שהגג והזכויות עליו שייכים להם מהקבלן?
אם אינני חותם והם לא מתיחסים אלי מותר לפנות לבית דין שאני קובע שהרי גוזלים ממני ואני נתבע? או שאפשר לפנות לעיריה

תשובה:

שלום וברכה,

1. אם הגג מוצמד בטאבו לקומה העליונה, הגג הוא פרטי שלו. אם הגג רשום בטאבו כרכוש משותף, הגג שייך לכל הדיירים ולא מועיל מה שהקבלן הבטיח או אמר…

2. דיירים שבונים בגג משותף בניגוד לרצונך, אתה יכול להחליט לאיזה בית דין לדון, ואם הם לא יבואו לבית דין, בית דין ייתנו לך היתר לפנות לערכאות.

בהצלחה.