סתימה בביוב מזריקת מגבונים

שאלה:

שלום עליכם
שני בתי קרקע.
הביוב של בית 2 עובר לביוב של בית 1 ומשם לביוב המרכזי.
בבית 1 לא גרים בכלל מעל שנה
בבית 2 גרים ומשתמשים גם במגבונים.
לפעמים נסתם הביוב של בית 1 בגלל שביוב של בית 2 עובר דרכו ומשם לביוב המרכזי . ואז זה גם סותם את ביוב של בית 2 כי כשביוב של בית 1 מתמלא אז מתמלא גם ביוב של בית 2.
מי צריך לשלם על פתיחת הביוב של בית 1 ולשחרר את הסתימה . כאמור בבית 1 לא גרים בכלל.
תודה

תשובה:

שלום וברכה,

אם בית מספר 2 משתמשים במגבונים, הם חייבים לשלם לבדם את פתיחת הסתימה, כיון שהשימוש שהם סותמים את הצנרת בזריקת מגבונים, ויש להם דין של מזיקים בידיים בזריקת המגבונים והם חייבים לבית מספר 1 לפתוח להם את הצנרת.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אם לא ברור שהם זורקים והם טוענים שזה לא מהם, כל הדיירים ששייכים למונול חייבים להשתתף בהוצאות פתיחת הצנרת, גם הדייר שלא דר בבית.