תשלום וועד בית – דירה בשיפוצים

שאלה:

שלום רב,
יש בעל דירה, שמסרב לשלם תשלום וועד בית על מספר חודשים,
בטענה כי הדירה הייתה בשיפוצים באותו הזמן.

למיטב ידיעתי על פי חוק, גם אם הדירה לא מאוכלסת יש חיוב בתשלומי וועד בית. האם זהו הדין גם ע"פ ההלכה?

הערה: איני יודע לומר במדויק, אך במהלך החודשים הללו הוא ביצע שיפוץ בביתו לפחות חודשיים וחצי. בזמן זה הפועלים עלו והשתמשו באופן תדיר במעלית.

תשובה:

שלום וברכה,

שכן שלא גר בדירה ומגיע לעיתים רחוקות – פעם בחודש חייב לשלם תשלום מלא של וועד הבית. במקרה שעשה שיפוצים בדירה ודאי וודאי שחייב לשלם כיון שהשתמש בחדר מדרגות ומעלית, ואדרבה יש שסוברים שצריך לשלם יותר משכנים אחרים כיון שגורם לכלוך מרובה בחדר מדרגות. ובוודאי שלא יכול להתחמק מתשלום מלא לוועד הבית.

בהצלחה.