מותר לקנות מגוי ע"מ להחזיר

שאלה:

שלום לכבוד הרבנים, יש לי שאלה בדיני ממונות
יש אתר קניות של בגדים סיני, מלכתחילה יש להם מגבלה של משלוח חינם החל רק מסכום פלוני לדוגמא 100 ש"ח, [פחות מזה צריך לשלם על המשלוח].
אבל אם לאחר שהזמנת יותר מ100 ש"ח, אתה רוצה להחזיר חלק מהמוצרים [מכל סיבה שהיא, לפי התנאים שלהם] הם מחזירים לך את הכסף על מה שהחזרת, לא משלמים על המשלוח למרות שהתברר בסוף שאכן קנית פחות מ100 ש"ח.
אז השאלה שלי האם מותר לכתחילה להזמין כמה פריטים שאתה לא צריך ע"מ שאחר שיגיע להחזיר חלק מהם, או לדגומא היכא שמוספק איזה מידה לקנות ואתה מזמין כמה מידות ע"מ למדוד ולקחת רק את המידה הנכונה והשאר להחזיר.
האם יש בזה גניבת דעת או כל איסור אחר, או שמא כיון שהם מודעים שאתה יכול לעשות את זה, ולא מגבילים אין בזה איסור
תודה

תשובה:

שלום וברכה,

אם קונה מראש ע"ד לבטל ולהחזיר חלק מהקנייה מסתבר שיש בכך איסור גניבת דעת שאסורה גם בגוי. ובנוסף, יש בכך גניבת ממון כיון שמוציא מהם בהערמה משלוח חינם שלא מגיע לו.

העובדה שניתן לעשות כך לא מתיר לעשות כך, כיון שהם סומכים על כך שלא יעשו זאת בכוונה, ואין דרך בני אדם לעשות מעשים משונים כאלו.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע סימן רכח.