לקיחת טישו ממתפלל בביה"כ

שאלה:

שלום רב,
כשאני בבית הכנסת, לפעמים, יש אנשים עם חבילת טישו פרטית, האם מותר לקחת מטישו כזה ללא רשות בעליו [כגון שבעליו הלך לרגע או שהוא עדיין בתפילת עמידה וכדו']?
תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה,

מסתבר שאין דרך בני אדם להקפיד על לקיחת טישיו ללא רשות, ולכן מותר לקחת טישיו – אחד או שניים, ללא בקשת רשות. ומדת חסידות להחמיר.

בהצלחה.

מקורות:

שולחן ערוך חושן משפט סימן שנט סעיף א

"אסור לגזול או לעשוק אפילו כל שהוא, בין מישראל בין מעובד כוכבים; ואם הוא דבר דליכא מאן דקפיד ביה, שרי; כגון ליטול מהחבילה או מהגדר לחצות בו שיניו; ואף זה אוסר בירושלמי, ממידת חסידות".