להשיב גזילה לאדם שלא שומר תו"מ

שאלה:

מחפש פטור מחיוב השבת גזל למסעדה שפתוחה בשבת ומוכרת אוכל לא כשר. זה היה לפני הרבה שנים .אם אפשר בבקשה למצוא פטור מחיוב והשיב במקרה כזה.

תשובה:

שלום וברכה,

אם ידוע לך מיהו הנגזל חייבם להשיב לו את גזלתו ואין אפשרות להיפטר מתשלומים בטענה שהוא לא שומר תו"מ או שהוא מוכר דברים אסורים. ואפילו כלפי גוי יש מחלוקת הפוסקים אם חייב להשיב, כ"ש יהודי שחייב להשיב לו את גזלתו.

על כן עליך להשיב את הגזלה לבעל המסעדה. אם לא נעים לך להשיב את יכול להשיב בצורה אנונימית, או שתשלם על מוצרים למשל: תשלם על כמה בקבוקי שתיה ואחרי התשלום תחזיר את השתיה למקרר.

בהצלחה.