להראות את הדירה לשוכרים פוטנציאלים

שאלה:

שלום, אני הודעתי למשכירה שלי שאני עוזבת את הדירה 70 ימים לפני תום החוזה כפי מה שסוכם בחוזה. (בחוזה רשום 60 ימים).
מיד היא פרסמה את הדירה וביקשה ממני לאפשר לדיירים פוטנציאלים לבוא לראות את הדירה.
אני הסכמתי על כך לתת להם את אפשרות לבוא מתי שנוח לי וגם להם למרות ששום סעיף בחוזה לא מציין את הנקודה הזאת בכל דרך ובכל תנאי שהם.
מאז באים דיירים פוטנציאלים (איתה ביחד) לראות את הדירה בקצב של לפחות כל יומיים.
היא מאוד לוחצת עלי לאפשר לכמה שיותר אנשים לבוא ומבקשת שאני אתחשב בה כאשר לא תמיד נוח לי.
זה מאוד מכביד עלי במיוחד בתקופת הניקיון של פסח ובקשתי ששבוע לא יבואו.
ענת לי שזה "ניסיון להשכיר את הדירה לדיירים חדשים וזה חלק מהתהליך…"
אני עוזבת בעוד 50 ימים.
לכן אני שואלת:
– האם אני מחויבת לתת לה מענה לכל פניה שלה (שום סעיף לא מוזכר בחוזה) ?
– האם אני יכולה לקבוע שיבואו רק פעם בשבוע בטווח שעות מסוים שמתאים לי ? (ולא לאחר לחץ מהצד שלה).
– האם יש תקופה מינימלית שאני כן אהיה מחויבת לאפשר להם להראות את הדירה בתדירות יותר גבוהה.
בתודה מראש ובכבוד רב

תשובה:

שלום וברכה,

את חייבת לאפשר למשכירה להכניס שוכרים פוטנציאליים כדי לראות את הדירה, זה חלק מהסכמי השכירות, וגם כשלא נכתב זה כאילו נכתב. אלא שבאפשרותך לסכם על שעות מסוימות שתוכל להכניס אנשים לראות את הדירה. מסתבר שפעם בשבוע זה מעט, לא תמיד שוכר יכול בדיוק בזמן זה, ולכן את צריכה לאפשר על שני ימים קבועים במספר שעות מסוימות. ומעבר לימים אלו את לא חייבת לאפשר להכניס אנשים לדירה.

בהצלחה.