הוצאות החלפת תאורה – שוכר או משכיר?

שאלה:

אנחנו קבוצה של סופרים שכרנו דירה קטנה לצורך כתיבת סת"ם ולא סיכמנו עם המשכיר על מי מוטלת החובה להחליף נורות פלורסנט לעת שיצטרכו. בינתיים אנחנו החלפנו. האם אנו יכולים לבקש את הכסף מהמשכיר? ומכאן והלאה על מי מוטלת הדבר הזה?

תשובה:

שלום וברכה,

הוצאות החלפת פלורסנטים מוטלת על המשכיר. כדין כל דבר שהוא בסיסי בבית שמוטל ההוצאות על המשכיר. ולכן אתם יכולים לדרוש מהמשכיר החזר על העבר ועל העתיד.

בהצלחה.