לקח לביתו בטעות מוצרים שלא שייכים לו

שאלה:

ביום שני שעבר, 8/4 למיניינם, עשיתי קניות והיה לחץ בקופה, הקופאי התחיל את החשבון של מי שהיה אחריי בתור, לפניי שסיימתי לארוז.
תוך כדי שאני אורזת כבר התחילו המוצרים של הבא בתור להגיע לאיזור האריזה. חשבתי שארזתי הכל וכל מה שנמצא שם זה כבר לא שלי
הסתבר שחתיכת בשר (בשווי של 250 ₪) לא הייתה ארוזה אצלי ואני אכן שילמתי עליה.
הלכתי היום לחנות וביררנו מי היה אחריי בחשבון, מצאנו את הגברת שבכלל לא ידעה שיש בידה גזל. ואמרה לי שהיא בכלל לא קנתה סוג כזה של בשר.
לאחר כמה זמן שהיא חיפשה וחיפשה היא מצאה 2 חתיכות בשר כזה, אחת מהן היא שלי והשנייה היא שלה.
היא מבקשת ממני שאגיע לרחובות ואני גרה בכפר סבא ואקח את החתיכה בשר שלי. רציתי שהיא תעביר לי כסף ותשאיר אצלה את הבשר.
השאלה שלי היא האם אני יכולה לדרוש ממנה שלא מעוניינת לנסוע כל כך הרבה קילומטרים ואם הבשר כבר אצלה שהיא תשלם עליו וזהו. האם אני יכולה?
או שאני מחויבת לבוא אליה ולקחת את הבשר, כי הוא שייך לי.
לא רק שאני הצלתי אותה מגזל!!!! היא דורשת ממני לנסוע 48 ק"מ לכל כיוון על מנת לקחת את הבשר שלי. אני לא מעוניינת בנסיעה הזאת, זה לא משתלם לי, זה נסיעה של יותר משעה לכל כיוון. אני אשמח אם ההלכה תאפשר לי לדרוש ממנה תשלום על הבשר כי היא הגוזלת ואפילו לא שמה לב ואני הצלתי אותה מגזל!!!!

תשובה:

שלום וברכה,

האשה שלקחה את הבשר לביתה לא לקחה בכוונה, ואין לה דין 'גזלן'. גם אם יש לה דין גזלן היא לא חייבת לנסוע לביתך להשיב לך את הגזל אלא מקסימום להחזיר לסופר שמשם היא לקחה. והאשה שלקחה יכולה לשמור את הבשר במקפיא עד שתבואי לקחת, או עד שיצא לה לעבור במקום מגורייך. ולכן כדאי שתמליצי לה שתקנה ממך את הבשר, אולי תוזילי לה מעט מהמחיר כדי שתרצה לקנות את הבשר, ותעשה העברה לחשבון.

בהצלחה.

מקורות:

ראה בעלון המשפט גיליון מספר 26 עמור ג מאמר בשאלה זו.