החזר חוב

שאלה:

היי
לצערי בעבר לקחתי מוצר מסויים מחנות בלי תשלום, שלחתי שליח ע״מ שיחזיר כסף למוכר בשווי המוצר, אך המוכר שהיה בחנות הוא לא בעל הבית, והשליח אמר שהמוכר שם את זה בכיס-ולא ברור אם הוא אכן העביר את הכסף לבעל הבית או לקח לעצמו, האם יש צורך להחזיר שוב את הכסף ולמסור ישירות לבעל הבית או שההחזר הזה מספק?
(בנוסף ייתכנו והתחלפו הבעלים מאז)
תודה רבה ותזכו למצוות

תשובה:

שלום וברכה,

אם התחלפו הבעלים של החנות לא מועיל להחזיר לבעלים החדשים אלא צריך להשיב לבעלים הקודמים – אם אפשר לאתר אותם.

אם החזרת למוכר והמוכר אינו בעל הבית והמוכר הכניס לכיס, לכאורה אינו השבה, ויש להשיב שנית. הפיתרון להשיב במקרה כזה אם הבעלים לא הוחלפו, לעשות קנייה במכולת בשווי הגזל, ואחרי התשלום על המוצרים להחזיר את המוצרים למדף.

בהצלחה.

מקורות:

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מזכיר לי סיפור שקרה לי.

    לפני תקופה מסוימת קניתי מוצר כלשהו במסעדה וכשבאתי לשלם הקופאי התבלבל בעודף והחזיר לי מדי הרבה. אמרתי לו שזה יותר ממה שצריך ושיקח בחזרה את ההפרש אבל הוא במקום להכניס לקופה הכניס לקופת הטיפים. בשעתו שתקתי כל עוד זה לא אני הייתי שלקחתי כסף לא לי זה בין העובדים והבעה"ב. כעת לאור האמור אני תוהה האם הייתי צריך להתעקש שיכניס לקופה ומה עושים עכשיו?

  2. במקרה שלך אם הקופאי לא הכניס לקופה זה לא בעיה שלך, אתה אמור להחזיר לקופאי שטעה ואם הוא לקח את הכסף לדבר אחר זה לא עניינך.